Tisíce mongolských koní,
za nimi smrt, prach a strach.
Ve spálených osadách,
už nikdo slzy neuroní.
Tisíce mongolských koní,
za nimi smutek, oheň a dým.
Nikdo se životům zmařeným,
nikdo se nepokloní.
Nad pustou krajinou ticho se nese,
už není slyšet koní cval.
Nad obzor Slunce vyhoupne se;
ne život, jen čas běží tu dál.