Tíha osudu.

Tíha osudu.

Trpaslíci vidí v míči,
malou Zemi trpasličí;
malou Zeměkouličku,
co jiný ji má
natištěnou na tričku
a pod ní básničku
o milované zemi,
o zemi milované.
K ní jejich láska plane
a mají o ni strach.
Bojí se o ni velice,
střeží ji na cestách,
kde rachotí munice;
kdo ví, co se stane ?

V zemi nevzdělané,
kde závist vládne strachem
a soucit je zločinem;
vládne rudý car.
Je zlomyslný a je stár.
Jeho velkým snem
je zastřít hořkým prachem,
jinými pole vzdělané.

Ptají se trpaslíci: " ...kdo se nás zastane ?"

Autor Kan, 08.07.2024
Přečteno 54x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Marťas9, Psavec, cappuccinogirl, jort1, Exnerka, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Za tuhle dík! Velkej! A dík i za to, že-jseš...takovej, jakej jseš:-)*
Krásnej den, Kane.

08.07.2024 12:31:43 | cappuccinogirl

líbí

To mě těší a děkuji i za komentář. :-))

08.07.2024 14:09:01 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí