Podvečer v Bratislave,
vône starých ulíc sa miešajú s novým betónom.
Na Námestí Slobody,
kde ametystové sny odrážajú zvyšky svetla,
pulzuje život v zúrivosti tichého prúdu.
V oknách sú zrkadlá minulosti,
dlhé tiene hrdých veží,
ktoré strážia mestské srdce.
Mladíci v roztrhaných rifliach
šepkajú sny o ďalekých krajinách,
v prázdnych fľašiach dúhové odlesky
nepoznaných večerov.
Vo vôni čerstvého chleba
skrytá je pamäť,
kde každý kúsok rozbitého skla
má svoje príbehy,
drsné i nežné,
prelínajú sa ako hudba,
ktorú cítiš,
no nepočuješ.
Na brehoch Dunaja
zúrivosť vetra bojuje s pokojným tokom,
a v tejto symfónii mesta
nachádzame kúsky seba,
stratené, exotické,
no zároveň doma.
Bratislava,
mesto purpurových večerov,
kde vôňa nostalgie
mieša sa s prísľubom zajtrajška,
a zúrivosť života
dotýka sa tvojho tichého bytia.