tiše botky zuly
utahané nuly
oslintané od lidí
z čísel nejvíc chtěné
i když bezejmenné
všichni si je závidí
sesuly se k zemi
říkat nechce se mi
jak je bytí složité
dílem Putifarky
stejně jako čárky
tvoří věty rozvité
uléhají velmi tiše
nikdo tu nic neslyší
jenom v starém křesle z plyše
šramot asi od myší
unavené dřinou
kdy ne vlastní vinou
tvoří lidské soužení
třeba jednou k ránu
zavřou čísel bránu
kde nic není, nic není...