Jsem pro tebe pouhé zrnko prachu,
nějaká malá holčička,
která bez přizvání přišla blíž,
až na doslech a poslouchala,
tvoje verše, smutky, slova.
Nic ti po mně není,
konec konců nedivím se,
jsi přece protřelý autor,
píšeš pro celé davy.
Já jsem přesně jako oni,
tvoji čtenáři a posluchači,
a zvědavá, co jsi zač a kdo jsi?
Kolikáté slavíš letos narozeniny,
jestli jsi léta psal do šuplíku,
nebo ses akorát včera rozhodl,
že začneš psát a publikovat.
Taky bych se zeptala,
zda-li čteš díla nás ostatních,
tohle je zdejší symbióza,
alespoň ji nevyzkoušet
by byla chyba a ostuda,
nedovol sám sobě se jí dopustit.
To jest první varianta dosažení úspěchu,
ta druhá je psát velmi dobře,
ne jako já - píšu ve spěchu,
hlídat si gramatiku a celkové znění básně,
a i když se ti to podaří, neboj,
i přesto dojde na kritiku
(nenech Ezopa aby tě zastrašil),
avšak tvoje řádky znějí slibně,
už zas skládáš, čtenáři?
...pěknej návod,,,;-) na Liter...ale každej je jinej...zvlášt tady na poli modrým uměleckým...
10.07.2024 16:19:12 | Marten