„Nenaskočí, nenaskočí!“
V zákrutech řeky pětikoruny soupeří se střepy skla o prvenství, stejně
jako se nevinný pstruh tře o kámen – vědouce, přitom zdánlivě bez zájmu
o potomstvo; jen dychtivě následující paprsek života.
Stejně tak, jako nejjednodušší buňky od stvoření světa následují onen hlas.
Hlas stvoření. Hlas života. Hlas Boží.
„Nenaskočí!“
V zákrutech řeky Jsem Já.
V zákrutech řeky Já Jsem.
V zákrutech řeky Já Mohu.
asi...
Možná je zlato důležitější než mince,
dost možná Královna následuje Prince.
A možná...
stačí Jediné
Už dlouho jsem nebyl toliko blízko řeky, kde pocit vyprahlosti zmizí jediným dotykem.
24.08.2024 03:05:02 | Now
přiznám se, že i mně blízkost řeky velmi chybí... moc ráda tě "vidím";)*
27.08.2024 18:50:23 | Sonador
... nevím, jestli stačí, ale to jediné je jistě nejdůležitější... děkuji, že se dokážeš vracet...
11.07.2024 06:19:59 | mravenec