Nemluvme o tom

Nemluvme o tom

Ležel jsi mrtvě mezi mnou a nocí
tma dusila plíce slibovaným ohněm
ale jen zakouřená okna připomínala teplo
Otvírající země, hluchá rána
zaházená čerstvou zeminou
a každý strom, který zasadíš
páchne po předcích
Vítr hvízdá na žebra domů
olysalé trámy zčernalé minulostí
Pronikáš do mě
a nezacelená trhlina svírá se
jako by dýchala
A ten zvuk praskajícího plamene
skáče od prahu na práh
potulná mementa promlčených hříchů
smutně kývají přikrčenými rameny
Nic hnízdí právě zde
kam svou rukou stavíš val
nového lůna, nová velká zeď
pozlacené embryo opouštějící palác
Budí mě, jak naráží do stěn
Tiše, tak tiše
ševelí za komínem tvoje láska
sotva z ní dýchám
Autor Ophelia81, 12.07.2024
Přečteno 73x
Tipy 21
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, RadekČ, Iva Husárková, IronDodo, Lesní žínka, Marten, Kubíno, Kan, J's .., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

tak hvězdář ještě ani nedut
a už připomněla se i písnička lásky
https://youtu.be/3Qejn5XRNnw
*

12.07.2024 15:05:33 | J's ..

líbí

A to nevyslovené se pořád schovává... až jednou skočí... *

12.07.2024 18:27:47 | Ophelia81

líbí

Hodně oslovilo

12.07.2024 10:17:58 | mkinka

líbí

To mě těší, děkuji :)

12.07.2024 15:02:17 | Ophelia81

líbí

Rádo se stalo

12.07.2024 15:26:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí