Vedra
Slunce pálí
nemá stopky
hřeje tak,
až tečou krupky.
Nejdřív slané,
pak jen voda
jsme už zralí
pro doktora.
Srdce buší
hlava pálí
nepomáhá
ani chladit.
Jedna rada
zůstat v chladu
nevycházet
na zahradu.
Horko zmizí
pot se vstřebá
zapomenem
i na ty vedra.