Boty spěchající,
neklidně přešlapují v řadě.
Mnoho je bot na ulici,
co mají často po náladě.
Boty roztoulané,
mají čas a vůbec nespěchají.
Plány nemají plané,
směr a cíl svůj jasný mají.
Boty prošlapané,
na mapě žádná bílá místa.
Tulácký vítr vane;
kdo šel by v nich ? Jen optimista.
Boty nevšední, z papíru,
v nich na poslední půjde cestu
do dálky, do výšky Pamíru,
s rukou na srdci v posledním gestu.