Sobota prožitá
Zadrhla jsem se u nádobí
a poslouchala déšť
v ladnosti kapek citu.
Kočka chtěla ven
a překlopila nudu
i krapet studu.
Ten suchý rohlík
s černým čajem
byl pokladem
z obchodu od Vietnamců.
Jsme tu vesnice
a bez marketů.
Dýchám s Bohem v zákrytu.
Svět je meluzína
a volá mě sílou okamžiku.
Vrkám.
Létám u pramene
s moudrostí žabího kamene.
Jednou se ráno usměje,
podruhé zas šedá v jednom jde.
Jsme tu my lidé,
co přeskočíme
a jdeme,
protože svátost říká,
ať vše dobré i zlé přežijeme.
Toť je mé evangelium vzácného dne.
Poezie i víra celistvostí dojme.
S láskou nás Bůh vpřed žene.
Amen.
Jednota jedné krve lidstva.
Je živá a mocná.
13.07.2024
Přečteno 108x
Tipy 30
Poslední tipující: Misha, Jan Kacíř, IronDodo, fisus, jort1, mravenec, Sonador, Marťas9, Kan, Tomcat, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)