Mlsák
Ježku, ježku, ježečku
ty máš mlsnou horečku
na makrelu uzenou,
na návnadu hozenou.
Vážně kluku spadla klec
pošmálk sis ostošest,
tak tě hochu pustíme
dobrý skutek zrobíme.
Děláš nyní mrtvého
do klubíčka malého,
asi se mne bojíš moc
neboj, jdu ti na pomoc.
Neboj se mne, uteč rychle
směrem les a žádné pykle,
klícku zanech jiné šelmě
jenž je krásná, i zlá nadměrně.