Bože, tys to věděl
Kdyžs prsty brnkal o první žebro,
Už dávno klíčilo jadérko v hlíně
S první dopadlou kapkou deště
Už jsi křivky lodě tvaroval
Do kolébky s křížem
Jsi svého syna k spánku uložil
Dobře jsi to věděl
Když jsi ho pro smrt na zem poslal
To my sami si bereme pušky do rukou
a je na nás rozhodnout, zda kamenem hodíme,
či jej necháme v dlaních ztěžknout.
Ale už kdyžs brousil skalám hrany
Jsi věděl
že nakonec přece jen zmáčkneme spoušť.