September krivdy,
ťažký vzduch.
Slová sa lámu,
v hlave hukot.
Pena stúpa,
chce sa zasnúbiť s tichom.
Budúcnosť, zatiaľ
nie úplne jasná,
hľadá svoj obrys.
Kroky hlučným mestom,
svetlo sa láme.
Hľadáme priamu cestu,
v spleti kľukatých snov.
Krčmy plné príbehov,
tváre bez masiek
v splynutí s okamihom ťažkých časov.
Budúcnosť môže byť aj teraz,
možno v bare za rohom,
možno v slove, v pive,
a možno v jesennom daždi.