Posečeno
vytratily se pěšiny
a jméno ?
zmizelo v zlomku vteřiny
meze mé meze
i ty jsou v nenávratnu
ač vím, co lze, co nelze
bezmocně zuby zatnu
a lze se čemu divit ?
přežila ztroskotání
anglicky životná je vivid
o smrti řeč je, slitování
vzájemnost nemá výklad
druh s druhem v pevném svlaku
jak v bájném kruhu Kyklad
Titanic Noemova vraku
tak tedy smrt
nádavkem slitování
slepá, jak vrt
a stejně k nepoznání . . .