Alfred Kubin: The Pursued One (1901)
tlak tekutiny
tělem vyloučené
to je síla
co dopředu nás žene
každý jsme jiný
shody vyloučené
můžeš si třeba stokrát
myslet, že ne
pumpa je to
co pohání nás, stroje
ventily, písty
hadice, pevné spoje
když vyschne šťáva
dojdou všechny zdroje
v tu chvíli
je konec tvého boje
rozpadnou se
soukolí tvojí slávy
zlomené osy
smutně trčí z prázdné hlavy
a na konci
když ani stín nebaví
naposled zazní
to boží C'est la Vie
Život je pevně svázán s dechem
Však plíce, ty jsou také měchem
Náš dech nás žene stále vpřed
A není, ach není, cesty zpět ;-)
20.07.2024 13:13:04 | kozorožka
koukám, že už zase veršuješ :)) Díky
20.07.2024 13:17:04 | zase já
Sem tam to na mě přijde :D
20.07.2024 16:04:15 | kozorožka