Do autobusu dítě vstoupí
a "zapomene" pozdravit.
Chybu udělali doma dospělí,
má to snad škola napravit?
Přitom je to tak krásné přání,
popřát někomu ..."dobrý den"
myslím i teď na lidi co jsou němí
a mluvit je jejich největším snem.
A co potom ti lidé, kteří nikdy neslyšeli
slyšet ten pozdrav by také chtěli
těm by se ta slova líbila
kdyby jim v uších zazněla.
Proto naučme děti říkat "dobrý den"
a buďme my pro ně nejlepším příkladem.