Anotace: Měla jsem to štěstí, že jsem měla krásné dětství, (rým v tomto případě neplánovaný) a tak na něj ráda vzpomínám.
Kapičky dětství
Za letního večera
jsou nejhezčí dešťové kapičky.
Připomínají mi,
jak jsem sedávala před chaloupku
u dědy a babičky.
Pod stříškou schovaná
jsem pojídala krajíce chleba.
Samozřejmě v holínkách,
aby se kapičky nedotkly
ani kousku mého těla.
Symfonii deště
doprovázel na housle dědeček.
A když přestalo pršet,
uvila jsem si z mokrých sedmikrásek
třpytivý věneček.
Kostel oznámil desátou.
Babička mě volá, tak
dobrou noc, dešťové kapičky,
které mi připomínáte,
jak jsem sedávala před chaloupku
u dědy a babičky.
Dobrou noc.