Koupil jsem krámek plný veteše,
jen tak - z rozmaru, jen tak - z plezíru.
Měl rezavý, veliký štít na střeše
a ve sklepě tunu starého papíru.
Druhý den provedl jsem výprodej,
seběhlo se kupců, jako much.
Říkám jim, chceš-li něco, tak se ptej,
a nepostávej na rohu, jak duch.
Dva dny trvalo to srocení,
a krám zel prázdnotou, jak džbán,
co potem vypili jsme zbroceni;
však splavili jsme jej oceán.
Koupil jsem krámek plný veteše,
pouze z rozmaru, pouze z plezíru.
Prodal jsem i ten rezavý štít na střeše,
jen ve sklepě zůstala ta tuna papíru.