Svet je krajší
Na srdce siaha ruka pravá,
prisahám večnú ľúbosť zas
do náručia padá mi hlava
pohltil ma čas.
Cítim harmonický srdca tón
v žilách prameň
láska vraví, to je on
je s ním amen.
Preto skláňa k prsiam hlávku svoju,
by hlbšie padla na bielu hruď,
aby mráz neprenikol k zdroju,
nech nezmrzne lásky prúd.