Vločka
O půlnoci na staré cestě u mlýna,
kam chodívám dívat se na hvězdy,
spadla mi bílá vločka do klína.
Hýčkám ji s něhou a volám k mrakům:
„Něco vám spadlo!"
Nic, bez odezvy.
Tak bílou vločku pozvedám ke rtům.
Šeptám jí slova útěchy.
"Nechtěná, ztracená, jen závan bezduchý.
Také jsem, vločko, také jsem jako ty."
O půlnoci na staré cestě u mlýna,
kam chodívala jsem se dívat na hvězdy,
spadla mi jednou bílá vločka do klína.
Občas na ni s láskou vzpomínám,
protože jsme byly jen my dvě
a protože byla ztracená, tak jako kdysi já.