Atómy boha
pretkávajú každý priestor,
každú medzierku
v
tekutom čase.
Hviezdy sa rodia
zo zlatého prachu,
presne takého,
aký je v tebe
ako je aj
niekde vo mne
aj v ňom
aj v tom druhom.
...
Život je tanec,
kolobeh svetla a tmavej noci
cez deň je iný
ako ten
osvetlený lúčom
Luny.
Ticho pred búrkou,
ešte tichšie po nej.
Som príliv
ty odliv
stretneme sa na pomedzí
a možno už nikde.
.....
Raz všetko pomaly,
ale isto zanikne.
Nikto o tom,
že sme boli,
vášnivo milovali,
trochu pili,
niečo povyvádzali
už nikdy
pieseň nezloží.
...jaj...slovenština v psaný podobě je tak omamná až bych jí chtěla umět:)
27.07.2024 00:20:01 | gaspacho
Tohle je moc krásný dílko... fakt upoutalo mou pozornost - silně oslovuje!
25.07.2024 23:20:46 | cappuccinogirl