pospíchej
ať se jak vůně chleba
protáhneš ranní špičkou
přesně ve chvíli, kdy jsi třeba
ať zablýskáš se na hladině
a o skleničku cinkneš lžičkou
až pozornost mou ukolébá
vnímat hodinu po hodině
pospíchej
obraz malovaný
rukama holýma jak v smrti
sám sebou na kost rozebraný
v lisu si palce představ drtím
pak po tenkém skle rozhodnutí
pošlu svou loďku přesvědčení
tam, kde jsem kotvou vyrval díru
do černé noci
do vesmíru
až tam, kde žádná
milost
není
krásná báseň, moc... "ať se jak vůně chleba protáhneš ranní špičkou..." -to je taková nádhera, Mariane:-)*
26.07.2024 14:19:19 | cappuccinogirl