Nespavosť

Nespavosť

Anotace: -

Nespavosť

Nespím už! Polnoc vo mne svitá,
otváram oči, to si nechcela
od Kaina od Ábela
polnočný hosť ku mne zavíta.
Oj, žiaľne, trpké precítenie,
mojej neresti v svete páru nie je.

Nespím už! Blížim sa k bankrotu
spáča vo mne zotročili,
spánok mnohý dokončili
v duši zbytky, vidím svoju nahotu,
vravím si: Ešte je to dobré!
Láska u dvier žobre.


Nespím už! Nie sú tu víťazi,
údy zmeravené,
vystrašené,
vlnia sa ako plazy
pod rúškom lásky medu
ukrývam srdce plného jedu.

 

Autor IronDodo, 26.07.2024
Přečteno 66x
Tipy 20
Poslední tipující: Marťas9, RadekČ, Jordliana, Psavec, Ophelia81, Chane, mkinka, martinaV, Kubíno, jort1, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ďakujem

26.07.2024 09:24:22 | IronDodo

líbí

Úžasná. Vcítila jsem se.

26.07.2024 09:21:44 | Anfádis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí