Námořnická
Když připlula loď
ke břehům Istanbulu
na přídi jsem stál.
Z dálky vidím
na břehu starou mulu
kterou kupec hnal.
A moje milá
kdesi v tuhle chvíli
snad klidně spí si
a moje srdce šílí.
Zvolna svítá
a Istanbul mě vítá.
~~~~~~~~~~~~~~~
Když připlula loď
ke břehům Neapole
byla tmavá noc.
Námořnický
život to je řehole
a občas bolí moc.
Srdce moje
kdesi někde v dálce
snad na mě myslí.
A další list v obálce
tiše pročítám
když slzy polykám.
~~~~~~~~~~~~~~~
Když jsme pluli dál
okolo Gibraltaru
tak jsem vzpomínal.
A jenom tak
jsem si hrál na kytaru
u sklenky vína.
A moje milá
tam někde v širé dálce.
Dál na mě čeká.
A já tu při zahálce
myslím na lásku
kterou mám na obrázku.
~~~
Přečteno 54x
Tipy 6
Poslední tipující: IronDodo, cappuccinogirl, Marten, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)