DVOŘÁKOVA HUMORESKA
Když si na konci těžkého dne
sedám do měkkého křesla,
zdá se mi,
že být šťastný není vůbec snadné,
že další selhání bych už neunesla.
Do mysli se vkrádají pochyby,
vzpomínky na každé zklamání.
Myslím si,
že musím být celičká bez chyby,
že musím mít v životě nějaké poslání.
A tak si na konci těžkého dne
pustím gramofonovou desku
a hned mám pocit,
že být na světě není tak špatné,
když můžu poslouchat Dvořákovu Humoresku.
Život je krásný, jak se zdá,
když zní nám hudba nádherná...
Tak krásný večer, Jordli,
ať tvůj gramofon hezky zní (*)
30.07.2024 21:28:28 | Emily Říhová
Souhlasím s "zase já" - je nádherná - skladba i báseň, milá Jordliano :-)*
29.07.2024 11:17:46 | Ondra