Jdu sám ulicí,
ulicí plné kabaretů;
v ní jedno okno je otevřené.
Tramvaje zvonící
v divokém letu;
mé roky v životě promarněné.
Hudba se ulicí line,
taneční, i bláznivých kupletů;
stmívání lampy rozsvěcuje.
Pokaždé je to jiné,
pokaždé, když jsem tu;
kdy měsíční zář po zdech pluje.
Jdu sám ulicí,
ulicí krokem tanečním;
nikdo se za mnou neotáčí.
K ránu vůz kropící
spláchne i komínů dým;
potichu vracím se po pavlači.
i když nerad chodím po chodnících,
nech si to pro sebe, líbí
30.07.2024 18:59:37 | nerez
Tak kdyby se někdo prošel ulicí krokem tanečním a já byla při tom, určitě se po něm ohlédnu a pošlu úsměv:-)
I tobě ho posílám, společně s popřáním pěkného dne, Kane:-)*
30.07.2024 11:15:26 | cappuccinogirl
Tož, klidně i vykrúcaj, když se můžou po ulicích válet opilci, tož, proč bys nemohla tancovat. Děkuji za přání, a ty si taky užij dne. :-))
30.07.2024 12:14:30 | Kan