Nezapomeň
Láska netahá moudra z paty
ani z textů moudrých.
Sama tím světlem je.
Ne svázaná myšlenkou,
sám svit, žár sám.
Ne fyzická, ne mentální.
Ohně zář.
Ne jiskra ideji, nýbrž plamen,
ne žhnoucí uhlík.
Žhavá pec.
V ní kov teče jak řeka, zlato, drahokamy,
které zakalí v nebeském chladu,
v černé modři.
A z divoce jiskřivých démantů,
jenž sis ponechala po kapsách,
rozfouká nový oheň.
Nemůžeš ji zmizet,
aniž by tě nepolíbila
a nevzala ti vše.
Přečteno 111x
Tipy 14
Poslední tipující: zase já, Lexi, jort1, Emani, Sonador, cappuccinogirl, mkinka, Anfádis
Komentáře (7)
Komentujících (5)