Klekánice
Chodívala klekánice
večer v osm do domu,
kdo nezalezl do postýlky
udělala pohromu.
Děti se ji hodně bály
brzy byly v postýlkách,
koukaly jen oči z deky
všechny byly v košilkách.
Velmi brzy potom usly
bály se ji velmi moc,
doma večer bylo ticho,
když se řeklo...
Dobrou noc...