Prázdniny
Půlka prázdnin uletělo
ve vesnici žádné tělo,
myslím tělo dítěte,
kdepak jste, kde jsi hrajete...
V našem dětství těl jak máku
hráli jsme si na schovku a bábu,
na četniky, zloděje,
sranda byla i naděje.
Najedli se z keřů, stromů
večer se nám nechtělo domů.
Naše dětství bylo krásné
plné her, smíchu a vášně.