Po kapkách déšť padá
mě spoustu věcí napadá
tolik se toho dá udělat
nebo jen tak nic nedělat.
Tělo i duše si tak odpočine
na mysl pak přijdou myšlenky jiné.
Dá se vymyslet i pěkná zábava
a s ní vzápětí odejde naše únava.
S dětmi si můžeme povídat
spoustu názorů se od nich dozvídat.
Vyslechněme si jejich starosti
a sdílejme jejich radosti.