na stránce 76
té knihy s nažloutlými listy
četl jsem
jsem si jistý
slova
Hlavní je čest!
a dodnes nevím
jak to chápat
vždyť o pár stránek dál tam stálo
O čest se příliš často hrálo
hlavní je štěstí
taky nápad!
a v knize
obalené v kůži
co na poličce stála v stínu
četl jsem slova
Vlastní vinu si nikdy nepřikládej sám
na druhých nech
ať tuhle špínu
sami si vyberou
i kam
naštěstí
dnes je doba jiná
knihy už nečte nikdo z nás
někdo jen tiše ruce spíná
někdo je pevně zatne v pěsti
a jiný pouze
zvýší hlas
každý jak osel
dá se vésti
když necháš jeho vůli
správný čas