451 stupňů Fahrenheita
Spalte všechny myšlenky,
nápady a domněnky,
co někdo dávno před váma
stvořil vlastníma rukama
a zhmotnil do svazečků stran.
Spalte každé zrnko lži,
co dostalo se pod kůži,
psané žíznivě, se vztekem
ubohým, nešťastným člověkem,
co životem byl zbičován.
"Válka je mír a
nevědomost je síla."
To říkal první požárník,
ten ohnivzdorný přeborník,
co pálil slova bez zábran
při
451° Fahrenheit.