Velká noc
Teď vzpomínám na Tebe,
velká noci
s rozsvícenými svíčkami
- s obřadností sobě vlastní -
/po tichu zněly varhany/
Jak zpívali jsme, zpívali
zplna hrdla a beze slov
- včerejšek dneškem je -
a otevřený hrob.
/kostelem zněly vahany/
Utichl Tvůj zpěv, velká noci
stejně jako zhasla se ta svíčka
už nedržím ji
- v koutku zpovědnice -
čekám na osud
/a tichem znějí varhany/.
Komentáře (0)