Do dlaní sbíráš stříbro hvězd,
a v očích máš světy nepoznané.
Na křídlech vášně chceš lásku nést
těm, na něž se nedostane.
Zazpíváš ranní písně ptáků,
otevřeš okna duše dokořán.
Po kapsách účty od zázraků
máš a list románu nedopsán.
Rozleť se se mnou do příběhu,
ať stránky prázdnem nezejí,
a, aby na mém i tvém břehu
zavál místa prosta nadějí.