Anotace: …
Časomíry už neukazují čas
ani mír
Stroje se mění v neměnný shluk šroubů
A tak se potácíme někam
za vesmír
kde z velkých třesků nerodí se nic
krom tabletek na bystřejší mysl
Zívám
Já, entita
a jedna stránka vyrvaná z atlasu bylin
Kokoška pastuší tobolka
Dobromysl
Zlomysl
Chvalozpěvy už nezpívají
ani nechválí
Počítače násobí všechny počty deseti
A tak to němě sledujeme
z povzdálí
protože zblízka se nám jevy jeví
jako zmatené čmouhy
na hranicích
Nedostaneme úpal
ani razítko
Dobro existuje
Zlo existuje