Neboj se...

Neboj se...

Anotace: ~~~~~~~~~~~~

...................

~~~~~~
I štěstí bývá unavené
a uvadne jako květ
chvíli někde odpočine
pak vrátí se ti zpět,
štěbetá si i s ptáčaty
občas jim peří čechrá
potom se schová za vraty
a na schovku si hrá.

Ráno ti štěstí pošeptalo
do básně poví i verš
a jenom tak se zeptalo
stačí anebo ještě chceš?
A ty se ani nezlobíš
na papír píšeš básničku
čaj s vůní máty uvaříš
a tomu svému štěstíčku
dáš hubičku.

Neboj se...
večer si o ni znovu řekne
ty obejmeš štěstí v náručí
šťastně se na tebe pousměje
básnit o štěstí tě naučí
pak šťastně mluví
...nemlčí...

~~~~~~~~~

.............................

Autor Květka Š., 08.08.2024
Přečteno 57x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Kubíno, Marťas9, Ž.l.u.ť.á.k., Iva Husárková, narra peregrini, J's .., Marten, Kan, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Kéž by nikdo z nás
své štěstí nepropás
a každý večer ho sevřel v objetí
jako to umíš, Květuško, právě Ty! (*)

10.08.2024 22:27:42 | Emily Říhová

líbí

Děkuji moc...

11.08.2024 15:30:00 | Květka Š.

líbí

Mňau

08.08.2024 20:30:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí