Ora et labora

Ora et labora

Anotace: Modli se a pracuj. :-)

Už dlouho jsem na světě
přesto ho málo znám.
Občas jsem popleten
i jako starší pán.
Možná jsem přečet už
za život spoustu knih.
Jak přijít ke štěstí
nevyčteš z žádné z nich.

Každý sám sobě pán
tak už to chodívá.
Dobré mít vlastní plán
né jenom přežívat.
Spoléhat na štěstí
je malá tombola.
Ta mrcha si někde spí
pak sedne na vola.

Dlouho jsem na světě
kolik to nepovím.
Dávno jsem vyletěl
z rodného podkroví.
Po nocích přemýšlím
o Bohu nad námi
a hlavně především
o síle poznání.

Jsem spíše samotář
ve stínech přebývám
maskou si halím tvář
pod ní se usmívám.
Snažím se každý den
na sobě pracovat
navzdory všemu všem
Ora et labora.
Autor orokroK, 09.08.2024
Přečteno 33x
Tipy 11
Poslední tipující: cappuccinogirl, Psavec, Marten, zase já, Sonador, Marťas9, mkinka, Ž.l.u.ť.á.k.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí