Dívám se ráno do zahrady,
květy rozpačitě vystrkují brady
a v hlavičkách líhnou se jim spády.
Ráno se chystá na hezký den,
kominík čistí rouru od kamen,
a já si ne a ne vybavit svůj sen.
Vyrazím na špacír do parku,
zde matka s dcerkou v kočárku
si nese ranní víno v pohárku.
Kolem jdou dívky rozevláté,
zrak v mobilu, však to znáte,
na cestu se nedoptáte.
Zazněly zvony na poledne,
senior se rozhlíží, kam si sedne,
je dusno, v tvářích bledne.
Slunce se ukládá k spánku,
pivo si nesu v džbánku,
a den, ten už má na kahánku.
Námět skvělý, krásný popis dívek i seniorů v horkém dnu. Jasné sdělení bez metafor a rozervanosti. Takový styl je nejlepší
09.08.2024 13:22:37 | Admirál