Zážitky
Prázdninové zážitky
tahají vnoučatům za nitky.
Vyhodí je z centrifugy,
z půdy snesou třeba chůdy.
U babičky, u dědy,
přestanou dělat nezbedy.
Tady platí jiné řády,
ty co zažili táty, mámy.
Tady se netrucuje, nebrečí,
vše se domlouvá jen řečí.
Všichni se zapojí do práce,
vždyť je u ní jen legrace.
Taky se zde odpočívá
přece babičkám už moc let nezbývá.
Vnuci se naučí víc jich vážit
poslouchat, pomáhat a také snažit.
Láska se protká oboustranně,
zavěsí se spolu za své rámě.
Užijí si každé chviličky,
vždyť jsou u dědy a babičky.