Strážce

Strážce

Anotace: :-)

Měsíc je bílou nití
na černý samet přišitý.
A hvězdami jak na pouti
je obklopen.

Všechny z nich jasně svítí
než se vzbudí kohouti.
A přivolají nový den.
------------------------

Než na kostelních věžích
ráno zazní svítání.
A slavík přinutí svým zpíváním
slunce vstát.

Celou noc Měsíc střeží
sny a můry zahání.
Ať mohou lidé v noci spát.
--------------------------

Přes den má Slunce vládu
v noci Měsíc kraluje.
A tak to chodí den za dnem
tisíce let.

On po vzoru nomádů
po obloze putuje.
Z té výšky hlídá cely svět.
Autor orokroK, 11.08.2024
Přečteno 43x
Tipy 7
Poslední tipující: cappuccinogirl, Ž.l.u.ť.á.k., Marten, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel