Vzkříšení

Vzkříšení

Anotace: Sonet

 

Na pusté pláni sám strom stál

bez listí, kůru sdíral čas,

vše kolem kdysi oheň vzal,

jen jeho nechal napospas

 

všem krutým živlům, samotě,

vzpomínkám na dny v obětí

svých druhů, kteří srdnatě

střežili jeho okolí…

 

již nestřeží… a nechrání…

však život se zas probouzí

a obklopuje zelení

 

starý strom, který odchází…

a není třeba lítosti,

je to oslava vzkříšení...

 

Autor Ž.l.u.ť.á.k., 11.08.2024
Přečteno 57x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zakázáno autorem díla.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí