O květinách a tak

O květinách a tak

I květina cítí.
Není to mrtvá věc, umělá hmota.
Možná nemá ego, ale řek bych,
že v jadérku, z kterého roste,
má malinkou Kundalini.
Která se stane, v počas
jejího krátkého života, vláhou.
A je tak důležitá pro život vyšších forem.
Kdo ji za to pohladí?
I díky ní tu může být člověk.
Kdo poděkuje za plody stromů?
A kdo pošle dík Slunci?
Díky kterému je tu květ
i ten, kdo se jím těší.
I kdo po něm šlape...
Kdo se vyzná Měsíci,
bez nejž by život nebyl možný?
A planetám kolem,
bez nihž by země uletěla do temnoty?
To my radši budem snít o advaitě,
a semtam při rozbřesku zalejeme kytky.
Autor Niška, 13.08.2024
Přečteno 69x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, paradoxy, jort1, Iva Husárková, Marten, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Něco mi říká, že je to o jisté dámě, co zalévá i sousední hroby :)

15.08.2024 20:26:46 | paradoxy

líbí

Umím poděkovat:-)
A věřím, že takových je mnoho, příteli milej:-)
Jó,vyguglim si advaitu, abych věděla, vo čom sou ty naše sny:-)

13.08.2024 16:20:32 | cappuccinogirl

líbí

Líbí

13.08.2024 15:14:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel