Paprsek

Paprsek

Vykvetly souzvuky tamburín

a milenci spletli si temné skráně

pěnkavy hrály pexeso s tmou

ty čekalas na cit proměněný ve flotilu snů

a mimové marných úsměvů svítili do tropických dní

 

prokleli jsme motýlí křehkost

a jali se křídly vznést

úpatí našich tmavých minut

jak prohýřená noc na Titaniku

kradly poslední polibky

 

Milovaný kus tvé šedé duše

krátí špičky ker v moři naděje

nemocným láskou vrací dech rtuti

a předivo srdce se vrací do ohně

 

buď zdrávo Slunce a miluj pocestné ...

Autor Pablo Kral, 16.08.2024
Přečteno 40x
Tipy 9
Poslední tipující: jort1, Psavec, cappuccinogirl, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Wow... paráda. Tuhle báseň si určitě dopřeju vícekrát.

16.08.2024 20:31:41 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí