Odysseia

Odysseia

Na podlaze se mi kupí fotky nebe
Zamračeného s ocelově šedými mraky dotýkajícími se obzoru
Nekonečně modrého
I temně fialového s hvězdami
Které jsou rozestavěné v jiných konstelacích

Za tvou pouť eposem popadaly
Nemohly čekat na velkolepý návrat
Z Odysseyi

Suvenýry z cest skládáš na stůl
Vzorně
Jeden vedle druhého
Rozestavuješ je s přesností generála jako vojáky na bitevní pole
Aby zbořily hradby
A ty jsi mohl vidět celý obraz

Přišly mi na pomoc stíny
Mraků
Které se dotýkají obzoru
Těla
Kupící se pod i nad mým připomínající konec světa

I když ty
Hrdino
Sis na konci cesty představoval
Původ světa
Od Courbeta
Autor její alter ego, 17.08.2024
Přečteno 48x
Tipy 6
Poslední tipující: Lacosta1, Ž.l.u.ť.á.k., Psavec, jort1, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí