Světelný roj z cizích světů
noc temná ti nabízí.
Ze stříbra slzy na paletu
si z měsíční tváře odcizí.
Noc k milencům je přívětivá;
tráva s rosou se zasnoubila.
Láska o lásce si zpívá,
má hvězda se probudila.
Po nebi rozjel se Velký vůz,
prohnal se hvězdnou rychlostí.
Spočítat hvězdy, jednou, zkus,
možná tě za to pohostí.