Chci klepat na nebeskou bránu,
A býti rychle odbaven,
Kéž by to bylo časně, k ránu
Vrátný po noční bývá unaven.
Jen proklouznout a na recepci,
Vyplnit předepsaný dotazník,
Osobní údaje a navržení svědci?
Rubrika dobré skutky: uvádím vykřičník i otazník.
Převezmu předvolání,
K soudu. Jediný svědek: Ten, který Je.
Mám chystat předem odvolání?
S důvodem vyznávané naděje?
Odkázat na svědomí, podvědomí?
Kdepak, vždyť svědčí Stvořitel,
a já,
jsem vlastní žalobce i nepřítel.