světlo na prknech utichá
v souzvuku smíchu a dojetí,
když nedělí se já a ty
Unavený herec na forbíně
přemítá o trestu, o vině,
o tom, jestli si hrál či žongloval,
anebo se vážně kýmsi stal
Sténá opona místy zarezlá,
ptá se, co všechno člověk musí na povel,
a znovu chrání každého, kdo nalézá
domov ve vůni líčidel