v pavoučích vláknech
z tehdy do pak
uvízl jsem a jen se třepu
proti mým plánům
pravý opak
sám sobě na čelo si klepu
říkám si hochu
to jsi dopad
takové plány a teď toto
na dno ses trochu
spíš víc propad
a život dal ti tam co proto
naštěstí vše
tak jako vždycky
řešit se dá, když hlava zchladne
prostě to jde
až pragmaticky
kdo vůli má, i peklo zvládne
pak na konci
tvé trudné pouti
vavřínů vůně kolem nosu
ti pitomci
do očí lžou ti
a někdo v dálce klepe kosu
Hned na začátku mě nadchlo: "z tehdy do pak" a už tam jsem věděl, že to bude parádní kus, což se mi potvrdilo. Navíc forma "abc-abc" je skvělá.
23.08.2024 15:04:10 | Koala
musím Ti vyseknout poklonu. precizní, vycizelované básně. :-))***
23.08.2024 03:10:38 | Iva Husárková
někteří lidé udělají pro peníze víc než jiní,
to je teda moje pouť, mít peníze, protože rád nakupuji,
snad jsem Ti dílko nepokazil, první odstavec ve
mně evokuje asi domácí odvikačku, čeho je třeba
22.08.2024 17:24:53 | sokol a lípa