Den se oblékl do bílé vaty,
a tóny náhle zmizely;
jen vůně trávy a vlhké hlíny zůstaly,
ráno, kdy se nikomu nechce vstávat.
Žádný mladý kotouč zlatý,
plachty chladné mlhy visely
a na stromech nevlídné cáry nechaly,
ráno, kdy se nikomu nechce vstávat.
Přichází čas, kdy vše je zase jiné,
chladná rána nutí k přemýšlení;
šípy divokých husí daleko odlétají:
a na polích vítr nemá o čem hvízdat.
Z bramborové natě dým se line,
nehledám, kde dávno nic není;
na mapách, kde prázdná místa mají:
a na polích vítr nemá o čem hvízdat.
Absolutní navození podzimní nálady...!
23.08.2024 11:19:44 | Wiatr50
výstižné... až se mi z toho nechce vstávat :D
22.08.2024 22:23:07 | narra peregrini
Víš, já už nemusím a taky si to náležitě užívám. Jsem rád, že jsem v tobě vyvolal kousek lenivé nálady. :-))
22.08.2024 23:01:07 | Kan