v chvatu a shonu
jak rybky v chumlu leskle
v čase svém tonu
já, pouhý odraz ve skle
v zrcadlech chladných
se mihotám a třepu
v hlubinách zrádných
těch pokryteckých střepů
den jako plamen
svíčky, jež krátce hoří
a slovo Ámen
naděje na klid boří
v obrazu hladin
si pokrouceně dýchá
můj stín...Aladdin
i s lampou jménem pýcha